Het dorp Striep aan de Waddendijk bij Terschelling

Het dorp Striep is een klein gehucht gelegen onder de dijk nabij het dorp Midsland, midden op het eiland Terschelling. Met circa twintig inwoners en slechts enkele woonhuizen, meestal gevestigd in een voormalige boerderij, is Striep een fijne locatie voor uw vakantie op Terschelling. Een netwerk van fietspaden maakt het mogelijk om een heerlijke tocht te voltrekken langs de Waddenzee-zijde of door de polder richting de andere nabij gelegen dorpen. Alles is goed bereikbaar en zowel voor een korte- als een langere fietstocht zijn er mogelijkheden.

Huisje Augustus is gelegen op een steenworp afstand van de Waddendijk vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Strieper kwelder en de Waddenzee. In de avond kan u hier de zon zien ondergaan met in de verte de vuurtoren Brandaris. 

” Striep is een van de oudste dorpen van Terschelling “

In een ver verleden, zo rond 1500, was Striep, wellicht mede door zijn iets hogere ligging en goede verbinding met het vaste land, de vestigingsplaats van de eilander adel. Meer info hierover leest u op Wikipedia.

Duinhof Terschelling

In iets minder ver verleden was op de locatie van huisje Augustus het diervoeding- en hoveniersbedrijf ‘Duinhof’ gevestigd. Dit bedrijf is echter uitgegroeid tot een zeer veelzijdige onderneming, werkzaam in onder andere de aanleg van tuinen tot recycling van afval op Terschelling en ondermeer leverancier van duurzaam beton. Gezien de omvang van de activiteiten is Duinhof verhuist naar het bedrijventerrein te West-Terschelling. Meer info over dit bedrijf van de verhuurders leest u ook op duinhof-recycling.nl en duinhof.nl.

Duinhof Recycling duinhof.nl

Paard mee op vakantie

Gezien de gunstige ligging van het huisje in de polder, kunt u in overleg uw eigen paard mee nemen op vakantie en deze stallen in naast gelegen weiland. Meer info over uw eigen paard mee naar Terschelling leest u ook op de pagina faciliteiten.

foto’s Huisje Home