Fraai gelegen in het dorpje Striep vlakbij het Wad

Het dorp Striep

Striep ligt centraal in het midden van het eiland en is één van de oudste nederzettingen van Terschelling. Heel vroeger was het de woonplaats van de eilander adel en beschikte het zelfs over een kasteel en kerk. Tegenwoordig is het een klein dorp midden in de Terschellinger polder. Vlakbij de prachtige Strieper kwelder en de Waddenzeedijk. Onderdeel van Werelderfgoed De Waddenzee, een waar paradijs voor rustzoekers en vogelliefhebbers. Er zijn hier duizenden weide- en wadvogels te zien. Zowel aan de buitenkant van de dijk en door de polder lopen prachtig wandel- en fietspaden.

Buurtschap Midsland

Vermaak is ook dichtbij te vinden. Striep ligt op loopafstand van het gezellige dorp Midsland waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en diverse horecagelegenheden. Jaarrond worden hier ook tal van evenementen georganiseerd. Om een paar voorbeelden te noemen: proeverij, Oerol, St. Jan, Veemarkt, braderie, ringsteken, tuigerij, Rock & Roll street, midwintermarkt, heksenmarkt etc. Ook zijn er in Midsland vele voorzieningen zoals een supermarkt, kapper, bloemenwinkel, drogist, boekenwinkel, snackbar en verschillende cafés en restaurants. 

Het eiland Terschelling

Terschelling is één van de grotere Waddeneilanden en in onze ogen ook het meest veelzijdige eiland. Het grenst aan de noordkant aan de Noordzee en aan de zuidkant aan de Waddenzee. Het biedt plaats aan zo’n 70 km fietspad, vele wandelroutes, gezellige dorpen en heel veel natuur. De Terschellinger polder, uitgestrekte duinen, het brede Noordzeestrand en het natuurreservaat de Boschplaat geven de mogelijkheid om zelfs in het hoogseizoen in alle rust van de natuur te kunnen genieten. Op Terschelling is nog veel aandacht voor plaatselijke cultuur, er bestaan nog steeds dialecten, een volksdansvereniging, meerdere musea en oude gebruiken zoals de St Jans draverij, Sunderum en ook de burenplicht wordt in ere gehouden.